AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Lieberman’ın Mısır’a yönelik açıklamaları Kahire’de öfkeyle karşılandı

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Mısır ile ilgili açıklamalarının “Mısır’a karşı düşmanca” olduğunu belirterek, açıklamaların ülkelerinde büyük öfkeye yol açtığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Siyonist işgal rejimi nezdindeki büyükelçisi Muhammed Amr’ı işgal devleti Dışişleri Bakanlığı’ndan Lieberman’ın sözleriyle ilgili açıklama istemekle görevlendirdi.

İşgal medyasında yer alan ve Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’a dayandırılan devrim sonrası Mısır’daki durumla ilgili haberlerde Lieberman’ın Mısır’ın gittikçe artan düşmanlığına karşı askeri hazırlıkların yapılmasını istediği belirtilmişti.

Haberlerde ayrıca, Liberman’ın devrim sonrası Mısır’ın Siyonist işgal rejimi için İran’ın nükleer programından daha çok kaygı verici hale geldiğini söylediği ifade edildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’nca bugün (23 Nisan Pazartesi) yayınlanan bildiride, işgal rejimi nezdindeki büyükelçilerinin Lieberman’a dayandırılan açıklamaların doğruluğunu soracağı ve bu tür açıklamalardan duydukları rahatsızlığı işgal hükümetine ileteceği belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Haziran 2026 (47) içerik yüklenmiştir.