HaberlerİranLübnanOrtadoğu

Lübnan savunma bakanı: İran hediyesinin görüşülmesi haftaya kaldı

Lübnan Savunma Bakanı, bu hafta Perşembe günü incelenmesi beklenen İran’dan silah hediyesi konusunun haftaya ertelendiğini söyledi.

Lübnan’da Bakanlar Kurulu’nun İran’ın Lübnan Ordusuna yönelik silah hediyesi konusunu bu Perşembe günü görüşmesi beklenirken, ülkenin Savunma Bakanı Semir Makbel dün akşam televizyonda yaptığı bir konuşmada, bu konunun haftaya ertelendiğini açıkladı.

Lübnan Bakanlar Kurulunun bu haftaki gündem konularının çok yoğun olduğu, dolaysıyla İran’ın hediye konusunu ele almaya yetişemeyeceğini belirten Savunma Bakanı Makbel ayrıca “Lübnan Hükümetinin bu hediyeyi kabul etmesi halinde konu Güvenlik Konseyinde de görüşülecektir” diye konuştu.

“El Neşre”nin haberine göre, Lübnan Savunma Bakanı Makbel daha sonra Lübnanlı tek bir Bakanın bile bu konuya karşı çıkması halinde konunun kapanacağını belirtti.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani Lübnan’a yaptığı son ziyaretinde, bu ülkenin teröristler karşısında kendisini savunması için İran’ın kayıtsız şartsız ve bekletmeden askeri bir hediye paketi sunmaya hazır olduğunu gündeme getirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 21 Eylül 2026 (52) içerik yüklenmiştir.