
Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lübnan’da yaşanan sorunun çözümü ve aynı zamanda daha da büyümemesi konusunda halkın rolünün çok fazla olduğunu söyledi.
Beyrut’ta yabancı ülkelerin diplomatlarıyla düzenlediği bir oturumda konuşan Süleyman, halihazırda cesurca karar almak için ellerinde fırsatın olduğunu hatırlatarak, casuslara ve fitne çıkarmak isteyenlere hitaben de; “Biz, siyonist İsrail’in işgalindeki toprakların tamamının özgürlüğüne kavuşması için bütün gücümüzü kullanacağız ve meşru hakkımızdan geri adım atmayacağız” diye konuştu.
Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın hükümet kurmak için dün başlatacağı girişimin, önümüzdeki pazartesi gününe ertelendiği açıklandı.
Lübnan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Süleyman’ın yeni hükümeti kurmak için Başbakanı seçmek amacıyla parlamenterlerle dün başlatacağı görüşmelerin, 24-25 Ocak’a ertelendiği açıklandı.
