ArabistanHaberlerLübnanOrtadoğu

Lübnan’lı siyasetçi: Trump’ın Arabistan ziyareti, bölgede krizi tetiklemek içindir

Lübnan’lı siyasetçi Usame Saad, Amerika cumhurbaşkanı Trump’ın Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin bölgede krizi tetikleme ve savaş çığırtkanlığı hedefiyle gerçekleştiği ve bu ziyaretin hayra alamet olmadığını söyledi.

Saad, Amerika’nın yeni yönetimi, bölgenin gerici Arap rejimleriyle beraber, Direniş eksenine karşı savaş çığırtkanlığını tamamladığı ve muhasara halkasını daraltarak, askeri, güvelik ve ekonomik planlarını hayata geçirmek istediğini belirtti.

Arap rejimlerinin kurulmasını istediği söz konusu ittifakın, Arap ülkeler için her hangi bir olumlu sonucu olmayacağını kaydeden Lübnan’lı siyasetçi, Arap rejimlerinin çıkarı, başta Siyonist rejim olmak üzere gerçek düşmanları ile mücadelede olduğunu söyledi.

Amerika- Arap toplantısının terörizmle mücadele amacıyla gerçekleştiğini söylemenin büyük bir yalandan ibaret olduğunu kaydeden Lübnan’lı siyasetçi Saad, bugün Siyonist rejimin bölgede terörizmi kendi çıkarları doğrultusuna kullanan taraflardan biri olduğu, terörist grupların bir bakıma Siyonist rejimin başka bir yüzünü yansıttıklarını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Ekim 2026 (30) içerik yüklenmiştir.