HaberlerAvrupaDünya

Maduro: Ukrayna, ABD ve Avrupa tarafından sömürge gibi yönetiliyor

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’yı ‘sömürge gibi yönettiğini’ söyledi.

Kabine toplantısında Ukrayna krizini değerlendiren Maduro, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna ihtilafına her zaman diplomatik çözüm aradığını belirtti.
Maduro, “Minsk Anlaşmaları… Ukrayna’yı yöneten, ABD ile Avrupa’nın kayıtsız şartsız müttefiki seçkinler tarafından reddedildi. O ülke adeta bir sömürge gibi yönetiliyor” dedi.
Caracas’ın, Batı’nın Rusya’yı kuşatmak için askeri güç kullanma planlarını kınadığını ifade eden Venezüella lideri, “Rusya’yı askeri yollarla kuşatma planlarını reddediyoruz. Tüm dünya halklarına saygı gösterilmesi gerektiği gibi Rusya’ya da saygı duyulmalı” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 02 Temmuz 2026 (18) içerik yüklenmiştir.