
Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, işgal hükümetinin ve Filistinlilerin önünde Amerika Birleşik Devletleri’nin belirlediği bir yıllık sürede barışa ulaşma fırsatı olmadığını söyledi.
Basına yaptığı açıklamada, “Beklentileri fazla yükseltmemek ve gerçekçi olmak gerekir” diyen Lieberman, “Bir ay içinde barışa ulaşmamızı sağlayacak; mülteciler, Kudüs ve Yahudi yerleşim birimleri gibi tüm sorunları çözecek sihirli bir formül yok” şeklinde konuştu.
Başkanlık süresi sona eren Mahmud Abbas ise, Ramallah’ta dini ve diplomatik şahsiyetlere verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada “Yüzde bir dahi barış ihtimali olsa barış için çalışacağız” dedi.
Mahmud Abbas, “Komşularımızla barış yapmak istiyoruz. Bu nedenle doğrudan müzakerelere gideceğiz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun Amerika’nın baskılarıyla almak zorunda kaldığı Yahudi yerleşim birimi inşasını dondurma kararının Siyonist hükümet tarafından uzatılmayacağına inancının tam olduğunu ifade etti.
Lieberman, Yahudi yerleşimcilere ait binlerce ev projesinin kısa sürede tamamlanabileceğini söyledi.
1600 Yahudi yerleşim birimi projesi için tüm onayların tamamlandığını bildiren Lieberman, Yahudi yerleşim birimi inşasını dondurma kararının süresinin dolmasıyla Batı Yaka’da 2000 yeni Yahudi yerleşim birimi inşasına başlanabileceğini kaydetti.