
Filistinli üst düzey bir yetkili, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Siyonist Savaş Bakanı Ehud Barak ile geçen hafta Perşembe günü Amman’da gizlice görüştüğünü ve görüşmeye Ürdün Kralı’nın da katıldığını bildirdi.
Çin resmi haber ajansı söz konusu Filistinli yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Abbas – Barak görüşmesinde Ramallah yönetimiyle Siyonist işgal rejimi arasındaki müzakerelerin yeniden başlatılması için harcanan çabaların değerlendirildiği ve Filistin tarafının üye olmayan devlet statüsü elde etmek için Birleşmiş Milletler’e başvurması konusunun ele alındığı ifade edildi.
Basından habersiz gerçekleşen görüşmede ayrıca Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun Ocak ayında erken seçim yapma kararının ele alındığını belirten yetkili, seçimlerden sonra Siyonist işgal rejiminde nasıl bir siyasi tablonun ortaya çıkabileceği konusunun konuşulduğunu söyledi.
Filistinli kaynaklar, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın geçen hafta Perşembe günü bazı tıbbi tetkikler için Ürdün’ün başkenti Amman’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiğini bildirmişti.
Abbas, önceki gün de Ramallah’taki makamından Siyonist işgal parlamentosu Knesset’in biri İşçi Partili altı üyesiyle ve Siyonist toplumun önde gelen bazı şahsiyetleriyle bir araya gelmişti.
