
Mahmud Abbas’a Bağlı Çeteler tarafından siyasi görüşleri nedeniyle tutuklanan ve beş ay cezaevinde kalan 6 genç bugün serbest bırakıldı.
Yerel kaynaklar, dün(9 Eylül Cuma) Ramallah’ta serbest bırakılan gençlerin aileleri tarafından karşılandıklarını ve serbest kalmalarının büyük sevince neden olduğunu ifade ettiler.
Gençler hiçbir şeyle suçlanmaksızın hukuksuz bir şekilde aylardır içerde tutulmalarını ve mahkemenin serbest bırakılma taleplerini reddetmesini protesto etmek için on gün önce açlık grevi başlattılar.
Gençlerin yaptığı açlık grevlerine paralel olarak insan hakları aktivistleriyle insan hakları kuruluşları ve aileleri tutukluların durumlarına dikkat çekmek için Ramallah şehrinde birçok etkinlikte bulundular.
Gençlerin dosyasını ele alan Ramallah’taki Sulh Mahkemesi dün gençleri 500’er Ürdün Dinarı kefaletle serbest bırakma kararı aldı.
Mahmud Abbas’ın politikalarını eleştirenlere Polis Çetelerince göz açtırılmıyor. Kimini tutukluyor ve kimini de tehdit ediyor.
