HaberlerİranOrtadoğu

Mahmud Hocceti: İran tarım ürünlerinin değeri 70 milyar dolar’dan fazladır

İran Tarım Bakanı Mahmud Hocceti, ülkedeki tarım ürünlerinin değerinin 70 milyar dolardan fazla olduğunu söyledi.

Hocceti, bakanlık çalışanları ile bayramlaşmada yaptığı açıklamada, tarım alanında tüm alanların belirlenmesini istedi.

Denizde balık yetiştirme projesinin önemli bir sektör olduğunu ifade eden Hocceti, bu alanda bir milyon tonluk kapasite olduğunu ve bu sektörün üretim ve istihdamı arttırmanın yanında döviz girdisinin de olacağını söyledi.

Hocceti, Karides yetiştiriciliğine değinerek 3 sene zarfında bu alanda 12 bin ton üretimden 32 bin ton üretime ulaşıldığını söyledi.

Hocceri çiftçiler ve tarım ürünlerinin sigortasının gelişmesine işaretle, hükümetin tarımı desteklemek için Tarım Bankasının sermayesini arttırdığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.