
Mahmut Abbas güçlerinin Hamas hareketinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle bugün Cuma namazından sonra El-Halil’de yaptığı gösteriye sert bir şekilde müdahale ettiği belirtildi.
Filistin tv muhabiri verdiği bilgide, Filistin Yönetimi’ne bağlı yüzlerce kişinin araçlarla birlikte bugün sabah El-Halil Camii çevresinde konuşlandığını, Cuma namazının ardından camiden çıkan Hamas üyelerinin yapmak istedikleri yürüyüşe hemen müdahale edip yürümelerini engellediğini belirterek, güvenlik görevlilerinin birçok yaşlı, çocuk, genç ve kadına tekme tokat saldırdığını, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığını ve göstericilerin üzerine göz yaşartıcı bomba yağdırdığını ifade etti.
TV Muhabiri, Koruyucu Güvenlik güçlerinin yürüyüşe katılan gençlerden bazılarını gözaltına aldığını ve araçlara bindirip götürdüğünü kaydetti.
İşgal güçleriyle birlikte çalışan ve Hamas hareketine nefes aldırmayan Filistin Yönetimi güçleri, hareketin yaptığı bütün etkinliklere müdahale ediyor, liderlerini ve mensuplarını gözaltına alıyor, iş yerlerini kapatıyor.
