FilistinHaberlerOrtadoğu

Mahmut Abbasa Bağlı Çeteler İşgalcilerle Masaya Oturulmasını Reddedenlere Joplarla Saldırdı

Ramallah’ta, siyonist işgalcilerle uzlaşma görüşmelerinin başlatılmasını protesto için meydanlara çıkanlara Mahmud Abbas’ın polisleri göz açtırmadı. Uzlaşmacı liderlerin alandan çekilmesi çağrısıyla bugün öğleden sonra Ramallah’ta düzenlenen gösterilere karşı Mahmud Abbas’ın polisleri de aynen cunta lideri diktatör Sisi’nin polisleri gibi davrandı. Diktatör Abbas’ın polislerinin saldırıları sonucu birçok göstericinin yaralandığı, yaralananlardan birinin de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi milletvekili Halid Cerrar olduğu bildirildi.

Gösteri ve yürüyüşü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin organize ettiği ve Gazze’de yine aynı amaçla düzenlenen bir gösteriye paralel olarak gerçekleştirilmek istendiği ve yarından sonra (30 Temmuz Salı) ABD’nin başkenti Vaşington’da başlatılması planlanan işgal devletiyle uzlaşma görüşmelerini protesto amacı taşıdığı ifade edildi.

Gösterinin yapılacağı meydana açılan caddeleri tutan Özerk Yönetim polisleri katılmak isteyenleri daha gösterinin düzenleneceği meydana ulaşmadan engellemeye başladılar. Önlerinin açılmasını isteyen göstericiler polislere taşlarla saldırınca polisler de coplarla şiddetli bir şekilde saldırarak bazı kişilerin yaralanmasına neden oldular. Polislerin joplarla şiddetle dayak attığı göstericiler arasında yer alan milletvekili Halid Cerrar da yaralandı.

Başa dön tuşu
Bugün 02 Nisan 2023 (1) içerik yüklenmiştir.