
Irak Başbakanı Nuri Maliki, Suriye gezisinin sonunda , Bağdat-Şam arasında güvenlik alanında işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde durdu.
Suriye gezisi sonunda Suriye başbakanı Naci Itri ile basın toplantısı düzenleyen Maliki, Cumhurbaşkanı Beşar Esat ile de bu konuda görüştüğünü ve Esad’ın da iki ülkenin yetkili kurumlarının bu alanda adım atması gerektiğini söylediğini ifade etti.
Irak’ın güvenlik alanında ilerleme sağladığını fakat bazı terör guruplarının belirli bölgelerde yuvalandığını ve bu bölgelerde takip edilmeleri gerektiğini ifade ederek, bunun da komşular ile işbirliğine bağlı olduğunu söyledi.
Suriye başbakanı Naci Itri de yaptığı açıklamada, Suriye aleyhinde iddiada bulunarak bu ülke topraklarından Irak’a teröristlerin sızdığı söylemlerini ortaya atanlara seslenerek, ‘’ Bizi itham edenlerden Suriye’ye gelerek bu sızmaların nerden nasıl yapıldığını söylemelerini istiyoruz’’ dedi.
Irak’taki terör olaylarını şiddetle kınayan Itri,Irak güvenliğini Suriye güvenliği gibi gördüklerini ifade etti.
