HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

Merkez Bankası Başkanı Himmeti: ABD’nin yeni yaptırımları İran’ın ekonomisini etkilemez

Merkez Bankası Başkanı Abdulnasır Himmeti, Amerika’nın dayatacağı yeni yaptırımları İran’ın iktisadi faaliyetlerini etkileyemeyeceğini açıkladı.

Rusya’nın Sputnik haber ajansına konuşan Himmeti, Amerika’nın yeni yaptırımları İran’ın bankacılık ve petrol alanlarındaki faaliyetlerini ciddi bir şekilde etkileyemeyeceğini belirtti.

Amerika şimdiye kadar elinden geleni yaptığını belirten Himmeti, Amerika İran’ın petrol ihracatını kısıtlamaya çalıştığını, ancak Kasım ayından sonra önemli bir gelişme yaşanmayacağını kaydetti.

İran ve Rusya arasındaki ticarete de değinen Himmeti, iki ülke arasındaki ticaretin yüzde 30 kadarı milli para birimleri ile gerçekleştiğini, bu oranın önümüzdeki dönemde daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.