
Mescidi Aksa eski hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri, Müslümanların akidesinin bir parçası olan Mescidi Aksa’nın hiçbir şekilde müzakerelere konu yapılamayacağı gibi ondan ödün vermenin de mümkün olmadığını belirterek, Mescidi Aksa’nın İslam ve Müslümanların izzetiyle onurlu bir şekilde başı dik durmaya devam edeceğini ifade etti.
İslamî Hareket’in işgal altındaki Umm’ul-Fahm şehrinde dün akşam (24 Eylül Cuma) düzenlediği “Mescidi Aksa Tehlikede” etkinliğine katılan Şeyh İkrime Sabri yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Filistin toprakları mübarek topraklardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) İsra ve Mirac mucizesinde mübarek ayaklarıyla buraya basmıştır. Yine bu topraklarda Hz. İsa (a.s) da doğmuştur. Dolayısıyla bu topraklar hiçbir müzakereye konu yapılamaz ve bundan ödün de verilemez.”
Etkinlikte toplanan onbinlerce Filistinliye seslenen Sabri şöyle dedi: “Şu topluluğunuz bütün dünyaya bir mesajdır. Burada toplanmakla bütün dünyaya Mescidi Aksa’yı sevdiğinizi, Kudüs’ü sevdiğinizi güçlü bir mesaj şeklinde gösterdiniz. Yapmanız gereken şey, günübirlik Mescidi Aksa’ya gitmektir.”
İşgal rejimine karşı direniş gösteren Silvan, Şeyh Cerrah, Abbasiye ve şehrin diğer bölgelerindeki Filistin halkına selam gönderdiklerini belirten Sabri, bu insanların Kudüs’teki toprağın bir karışından bile taviz vermediklerini ifade etti.
Alternatif vatan konusunda daha önce verdiği fetvayı da yineleyen Sabri şöyle dedi: “Toprak değişimi veya alternatif vatanın Filistin halkı için haram olduğuna dair daha önce fetva yayınlamıştık. Bu topraklar bizimdir. Bu topraklardaki hakkımız pazarlık konusu yapılamaz ve hiçbir şekilde bundan taviz verilemez.”
