FilistinHaberlerOrtadoğu

Mescid-i Aksa’nın Batı Duvarından Büyük Bir Taş Düştü ​

İşgal rejiminin yer altında yürüttüğü kazı çalışmaları sebebiyle dün (23 Temmuz Pazartesi) Mescid-i Aksa’nın batı duvarından büyük bir taş düştü.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, duvarlardan daha başka taşların da düşmesinden endişe edildiğini bildirdi.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani, yerel Safa Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, El-Mağaribe Kapısı’na ve Burak Duvarı’na bitişik İslami Müze bölgesinde Mescid-i Aksa’nın duvarından büyük bir taşın düştüğünü söyledi.

Taşın düşmesinin sebebinin İslami Müze bölgesinin altında işgal rejiminin yürüttüğü kazı çalışmaları olduğunu bildiren El-Kisvani, bölgenin kuzey kesiminde yapılan kazı çalışmaları konusunda daha önce uyarıda bulunduklarını ifade etti.

El-Kisvani, işgal yönetimin İslami Vakıflar Dairesi görevlilerinin ve mühendislerin taşın düştüğü bölgede inceleme yapmalarına izin vermediğini açıkladı.

Mescid-i Aksa Turizm ve Tarihi Eserler Müdürü Yusuf En-Netişe de duvardan taş düştüğünü gösteren videonun çok tehlikeli bir gelişme olduğunu ve kesinlikle tesadüfi olmadığını belirtti.

En-Netişe, taşın kasıtlı olarak düşürülmüş olabileceğine dikkat çekerek, taşın düşmesinden işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.