
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, fanatik Yahudi cemaatlerinin ve örgütlerinin Pazartesi günü Mescid-i Aksa’da kurban sunma ayinine hazırlık olarak Perşembe günü yapılacak düzenlemelere katılacakları yönünde verdikleri mesajların tehlikesine dikkat çekti.
İzzet Er-Reşak, bugün (8 Nisan Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi cemaatlerin yaptığının sadece işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemek olmadığını, bilakis sessiz kalınmaması gereken sistematik bir saldırı olduğunu ifade etti.
İşgal yönetiminin uluslararası toplumun sessizliğini, Amerika’nın yanlı tavrını, Arap ve İslam ülkelerinin vurdumduymazlığını ve müzakereleri Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planlarını hayata geçirmek için fırsat bildiğini belirten Er-Reşak, işgal yönetiminin kazı çalışmaları ve büyük bir sinagog inşasıyla Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini değiştirme çabalarının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi.
Hamas lideri İzzet Er-Reşak, her şeye rağmen işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’nın kimliğini değiştirme çabalarının başarıya ulaşamayacağını ve Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olarak kalacağını belirtti ve Arapları, Müslümanları ve dünyanın özgür insanlarını Mescid-i Aksa’ya destek için harekete geçmeye davet etti.
