HaberlerIrakOrtadoğu

Mesut Barzani kumar skandalını gizlemek için BAE’ne gitti

Katar basını, Irak Kürdistan yerel yönetim başkanı Mesut Barzani’nin, beklenmedik bir şekilde oğlunun bu ülkedeki kumar skandalını gizlemek amacıyla Birleşik Arap Emirliğine gittiğini duyurdular.

En-Nahil haber ajansı Katar’da yayınlanan “et-Ticare vel Amal” dergisinden naklen Mesut Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’nin BAE’liğinde bir gece kulübünde Kumar’da 3 milyon 200 bin dolar kaybettiğini ve Barzani’nin bu olayın medyaya yansıtılmasının engellenmesi amacıyla bu ülkeye acil bir ziyarette bulunduğunu yazdı.

Bu haber uyarınca Mesud Barzani’nin kendisinin bizzat BAE giderek, Arap şeyhlerine oğlunun kumarda kaybettiği parayı vermesi karşılığında bu olayın medyaya aksettirilmemesini onlardan istemiştir.

Öte yandan Amerikalı araştırmacı “Mikel Robin” bir yazısında Mesut Barzani’nin öteki oğlu Irak Kürdistan istihbarat teşkilatı başkanı Masrur Barzani’nin de Washington’da 10 milyon dolar değerinde bir villa satın aldığını duyurmuştu.

Söz konusu Amerikalı araştırmacı, “Eğer Mesut Barzani reform hareketlerini hayata geçirmek istiyorsun en iyisi ilk olarak kendisinden ve yakınlarından başlaması gerekir” diye yazmıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Ekim 2026 (10) içerik yüklenmiştir.