AfrikaHaberler

Mısır 3 gün genel yas ilan etti

Mısır Cumhurbaşkanlığı dün bir bildiri yayınlıyarak, dün El mansure kentinde yaşanan patlama üzerine 3 günlük genel yas ilan etti.

Mısırlı haber kaynakları dün sabah Mısır’ın El Mansure kentinde Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlama olayına değinip, bu ülke Cumhurbaşkanlığının bu hadise üzerine bir bildiri yayınladığı ve 3 günlük genel yas ilan ettiğini duyurdular.

Bu konuda verilen haberlere göre, Mısır Cumhurbaşkanlığı söz konusu bildirisinde “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak ve bu hadisenin planlanması, mali olarak desteklenmesi, kışkırtılma, katılım ve uygulanmasından sorumlu bütün herkesin tespit edilip mümkün olan en ağır şekilde cezalandırılacaklardır” diye vurguladı.

Dün sabah Mısır’ın El Mansure kenti Emniyet Müdürlüğü binası yakınında bomba yüklü 2 aracın infilak ettirilmesi üzerine 14 kişi öldü, 133 kişi de yaralandı.

Mısırlı yetkililer bu hadiseden hemen sonra, İhvan-ül Müslümin grubunu suçlayıp, bu grubu terörist olarak tanımladılar.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Şubat 2025 (30) içerik yüklenmiştir.