AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Mısır güvenlik güçleri Gazze şeridi karasularına girdi

Mısır Ordusu Deniz Kuvvetleri, Gazze Şeridi kara sularına girerek Filistinli balıkçı teknelerine saldırdı. Mısır güvenlik güçleri, saldırı sırasında gözaltına aldığı Filistinli balıkçıyı ise daha sonra serbest bıraktı.

Gazze’deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, yaptığı açıklamada, Mısır güvenlik güçlerinin 40 yaşındaki Filistinli balıkçı Ömer Muhammed El-Berdevil ve 13 yaşındaki oğlu Ziyad’ı gözaltına alarak öldüresiye dövdüğünü, Filistinli balıkçının ve oğlunun vücudunda darp izleri bulunduğunu, Mısırlı askerlerin balıkçı teknesinin motorunu alarak El-Berdevil ve oğlunu denizin ortasında bıraktığını söyledi.

Mısır güvenlik güçlerinin yeni politikasından duyduğu endişeyi dile getiren Ayyaş, iki hafta önce de Mısır güvenlik güçlerinin yine Filistinli balıkçılara avlandıkları sırada saldırdığını, iki balıkçının yaralandığını ve beş balıkçının da gözaltına alındığını hatırlattı.

İki Mısır hücumbotunun Gazze Şeridi karasularına girdiğini ve Rafah Limanı açıklarında avlanan balıkçılara yoğun şekilde taciz ateşi açtığını bildiren balıkçılar, diğer balıkçıların kaçmayı başardığını fakat Mısırlı askerlerin Ömer El-Berdevil ve oğlunu yakalayarak darp ettiğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Ağustos 2026 (14) içerik yüklenmiştir.