AfrikaArabistanHaberlerOrtadoğu

Mısır halkı Arabistan elçiliği önünde eylem yaptı

Mısır’ın 6 Nisan gençlik hareketi taraftarları, Arabistan’da hapis yatan Mısırlı avukat Ahmet Cizavi ile dayanışma çerçevesinde Arabistan büyükelçiliği önünde protesto eylemi düzenledi.

Protesto eylemi, Cizavi’nin Arabistan’a hapse atılmasının üzerinden bir yıl geçtiği bir sırada gerçekleştirildi.

6 Nisan gençlik hareketi yayınladığı bildiride, bugün Arabistan elçiliği önünde düzenlenen protesto eylemi barışçıl olduğunu ve Cizavi’nin derhal serbest bırakılmasını talep etmek üzere gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ahmet Cizavi 17 Nisan 2012’de Hacc ibadetini yerine getirmek üzere ailesi ile birlikte Cidde havaalanına girişi sırasında tutuklandı. Riyad yönetiminin bu hareketi, Mısır halkının itirazlarına sebep oldu. Suud yetkilileri Cizavi’nin uyuşturucu hap taşıma suçundan tutuklandığını ileri sürerken, Mısırlı aktivistler Cizavi’nin Suud kralını eleştirdiği ve hakkında dava açtığı için tutuklandığını belirtiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Ağustos 2026 (14) içerik yüklenmiştir.