AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Mısır, Meşal ve Şallah’ı davet etti

Filistinli üst düzey kaynaklar, Mısır’ın Hamas Siyasi Bürosu Başkanı ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreterini, Filistin Ulusal Görüşme Komiteleri’nin faaliyetlerine katılmaları için Kahire’ye davet ettiğini açıkladılar.

Mısır hükümetinin, Hamas Siyasi Bürosu Başkanı Halit Meşal ile Filistin İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ı bu hafta sonu için Kahire ziyaretine davet ettiğini açıkladılar.

Yine aynı kaynakların ifadesine göre, Mısır dışında bazı Arap ülkeleri de, Filistin’de bölünme olmaması için Filistinli gruplara sürekli baskı yapmaktalar. Bu arada Suriye, Katar, Mısır ve Suudi Arabistan’dan oluşan 4 Arap ülkesi, ABD ve Avrupa ülkelerinin ortaya attıkları kabul etmiyorlar.

Başa dön tuşu
Bugün 30 Eylül 2026 (16) içerik yüklenmiştir.