AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Mısır parası ödendiği halde henüz Gazze’ye hiç yakıt göndermedi

Gazze’deki Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi, Mısır Petrolleri Genel Konseyi’ne Gazze Şeridi’ndeki elektrik santrali için gönderilecek yakıtın ön ödemesi olarak 2 milyon dolar havale ettiklerini fakat henüz yakıtın gelmediğini ve santralin haftalardır çalışmadığını söyledi.

Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi , bugün (14 Mart Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Gazze Şeridi’ndeki tek elektrik santralinin çalışabilmesi ve yaşanan krizin giderilebilmesi için Mısır’ın gerekli yakıtı en kısa sürede göndermesinin ümit edildiği belirtildi.

Basın-yayın organlarından yayınladıkları haberler konusunda daha dikkatli davranmalarını ve haberleri resmi kaynaklardan teyit etmelerini isteyen Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi, bu şekilde asılsız bilgilerin yayılmasına izin verilmemesi gerektiğini bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Temmuz 2026 (2) içerik yüklenmiştir.