
Mısır Adalet Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ebu Şuşe, Bakanlığının gösterilerde maske takılmasını yasaklayan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını belirtti. Ebu Şuşe, yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı’nın, güvenlik güçleriyle çatışan ve ‘Black Block (Kara Blok)’ adı altında örgütlenen grubun yüzlerine taktığı maskeye yasak getiren bir kanun tasarısı üzerinde çalıştığını ifade etti.
Yasa tasarısını tamamladıktan sonra meclise sunacaklarını belirten Ebu Şuşe, ‘Üzerinde çalıştığımız gösteri yasasının 16. maddesinde gösteriler sırasında yüzü maske ya da herhangi bir örtüyle gizlemenin, 14. maddesinde ise lastik, tahta gibi herhangi bir maddeyi ateşe vermenin suç sayılacağı kaydediliyor’ dedi.
‘Black Block’ grubu, Mısır yönetimine tepki olarak Hürriyet ve Adalet Partisi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı binaları ve bazı kurumları ateşe vermişti.
Tahrir Meydanı’nda beyaz kefeni sembol yapan göstericilerin yerine neden ‘siyah maskeli’ grupların geldiği konusunda tartışmalar sürerken, Mısır Başsavcısı Talat Abdullah, polis tarafından gözaltına alınan grubun 4 üyesi hakkında tutuklama kararı vermişti.
Bu arada Mısır içişleri bakanlığı sözcüsü ülkede buhranlı durumun sürdüğünü belirterek ülkenin bu durumdan çıkması için halkın işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.
