AfrikaGenelHaberler

Mısır’da Yargı Binası Yakınına Bırakılmış Bomba Etkisiz Hale Getirildi

Mısır’ın başkenti Kahire’de Yüksek Yargı binası önünde bir bomba etkisiz hale getirilirken Mısır’da bugün de huzursuzluklar devam etti.Mısır İçişleri Bakanlığı Genel İdare Koordine müdürü Tümgeneral Muhammed Said uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tümgeneral Said’in, ”Kahire’de Herem caddesinde kimliği belirlenemeyen motosikletli saldırganlar tarafından açılan ateş sonucu öldüğü” belirtildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma açıldığı kaydedilen açıklamada saldırganların bir an önce adalete teslim edileceği vurgulandı.Bu arada hapishane baskını ve firar davası bahanesiyle duruşmaya getirilen Mısır’ın darbe ile görevden alınan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme heyetini tanımadığını belirterek yargılanmayı reddetti Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ”hapishane baskınları” davasının ilk oturumunun gecikmeli olarak başladığı bildirildi.

Mahkemede oluşturulan iki ayrı cam kafese konulan Mursi ile diğer sanıkların, mahkeme salonuna girerken Rabia işaretleri yaparak, “askeri yönetime son” sloganları attığı belirtildi.Mursi’nin ayrı bir cam kafese, diğer sanıkların ise diğer cam kafese konuldukları ve yargılanmayı reddettiklerini ifade etmek için mahkeme heyetine sırtlarını döndükleri ifade edildi. Mahkeme daha önce başlayacağı duyurulan saate başlamadı

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ekim 2026 (15) içerik yüklenmiştir.