AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

Mısır’ın geçmişte İran’la ilişkisini kesmesi büyük hata idi

Mısır Müslüman Kardeşler üyesi Cemal Hişmet, Mübarek döneminde Tahran ile ilişkilerin kesilmesinin büyük hata olduğunu vurguladı.

Kahire’de demeç veren Müslüman Kardeşler üyesi Cemal Hişmet, Mübarek döneminde Tahran ile ilişkilerin kesilmesinin büyük hata olduğunu belirtti.

Hişmet, İranlı bilim adamlarının deneyimlerinden yararlanmak doğal bir durum olduğunu, ancak bu mesele bölgenin iki önemli ülkesinin ilişkilerini yeniden başlatmasından sonra söz konusu olması gerektiğini kaydetti.

İran ile ilişkilerin Mısır için milli menfaat ve güvenlik bakımından büyük önem arz ettiğinin altını çizen Hişmet, bu yüzden hiç kimseye bu meseleye müdahale etmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Hişmet, İran ile ilişkilerin kesilmesi, Mübarek rejiminin derin stratejik bakıştan yoksun olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.