Foto – Mısırlılar milyonlar halinde Kudüs’e yürüyor

29 Temmuz 2011 Cuma günü Tahrir meydanını dolduran milyonlarca Mısırlı emperyalizm ve siyonizm aleyhtarı dev bir gösteri yaparak ilk hedeflerinin Kudüs’ün özgürlüğü olduğunu bildirdiler.
Mısır halkı fitnecilerin kendilerini ayırma çabalarına rağmen hep birlikte siyonist rejime seslenerek: “Mısırlılar milyonlar halinde Kudüs’e yürüyor” sloganlarını attı.
Meydanı dolduran mahşeri kalabalık “Allahuekber” “la ilahe illallah” feryadlarıyla arşı inletirken “İslamiyye” “İslamiyye” sloganları ile, Mısır’da kurulacak yeni yönetiminin “İslami esaslara dayalı bir rejim” olması isteğini ortaya koydular.
Tahrir meydanına katılan Mısırlıların çoğunluğunun ellerindeki üzerinde tevhid kelimesi yazılı Mısır bayraklarının bulunması dikkat çekti.
Tahrir meydanını dolduran milyonlarca göstericinin güvenliğini, meydana giriş çıkışların kontrolünü yine gençler yaptılar.
Başkent Kahire’nin her bölgesinden kalkan otobüslerin tevhid bayrakları ile donatılması halkın Mısır’da İslami bir devlet kurmak istediğini bir kez daha gösterdi.
Ömer Mekrem Camii hatibi Mazhar Şahin Tahrir meydanında toplanan milyonlarca mısırlıya hitaben yaptığı etkili konuşmasında “burada bulunan herkes birdir; bütün farklı gruplar birdir. Hepimiz Mısırlıyız. Hepimiz Kudüs’ün özgürlüğü için buradayız, Mısırlılar özgür Kudüs için geliyor, biz her zamankinden daha çok Allah yolunda şehid olmaya hazırız, Kudüs’de namaz kılmak için buradayız. Mısırlıların bugün Tahrir meydanında bu şekilde toplanmaları Özgür Kudüs’e giden bir adımdır.” dedi.
Hüsnü Mübarek ve diktatör rejim kalıntılarının açık ve adil mahkelerde derhal yargılanmasını isteyen Mazhar Şahin Mısırlılardan devrimi korumalarını istedi.
Mısırlılar tekbir getirip “Allah yolunda canlarımızı feda edeceğiz” şeklinde sloganlar attılar.
Selefilerin desteklediği Nur Partisi’nin önde gelen liderlerinden Saffet Abdulgani ise kalabalığa seslenerek “Allah’ın yönetimini istediğinizi gösterin, Tahrir’i terketmeyin. Eğer birileri bu devrimi sizden çalmaya kalkarsa, Allah sizi bağışlamaz” dedi.
Mısır Müslüman kardeşler Hareketi mensubu Saffet Hicazi, Ramazan boyunca Tahrir meydanında Şeyh Muhammed Cibril’in imametinde teravih namazlarının kılınacağını duyurdu.

















