HaberlerİranOrtadoğu

Muhammed Ali Caferi: Hiçbir düşman İran’a saldırmaya cesaret edemez

İran Sipahiler Ordusu Genel Komutanı “Bugün Askeri ve Gönüllü Seferberlik güçlerimizin hazırlık oranı kutsal savunma dönemine göre çok daha yüksek ve derindir” dedi.

İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusu Genel Komutanı General Muhammed Ali Caferi dün akşamüstü İsfahan Kudüs kampına yaptığı ziyarette, hazır bulunan taburların geçiş törenini izledikten sonra yaptığı konuşmasında “İslam inkılabının bugün bütün ihtişam ve azametini ona borçlu olduğu kutsal savunma dönemi halkın katılımıyla zafere erdi. Kutsal savunmanın en önemli kazanımlarından biri kuşkusuz İslam İnkılabı ve ülkülerinin dünyaya ihraç edilmesine sebep olmasıydı” diye vurguladı.

General Caferi daha sonra, bölgede kimi ülke ve grupların İran Gönüllü Seferberlik Güçlerini örnek edindikleri ve Lübnan, Filistin, Suriye ve Gazze’de dünya istikbarına karşı direniş gruplarının kurulduğuna değinerek “İslami düzenimizde coşan bir merkez olarak kutsal savunma ve İslam inkılabının belli yerleri var. Bugün Askeri ve Gönüllü Seferberlik güçlerimizin hazırlık oranı kutsal savunma dönemine göre çok daha yüksek ve çok daha derindir” dedi.

Sipahiler Ordusu Genel Komutanı General Caferi ayrıca, düşmanların İran’ın askeri gücü ve hazırlık düzeyinin bilincinde olduklarını belirterek “Bugün sadece Gönüllü Saferberlik Güçlerimizin hazırlığı, düşmana yan bakmaya bile cesaret vermeyecek düzeyde” ifadesini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.