AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Muşir el-Mısri: “Mısır, Dolaylı Ateşkes Görüşmelerini Erteledi”

Hamas’ın siyasi liderlerinden Muşir el-Mısri bugün (26 Ekim Pazar) yaptığı açıklamada, Mısır’ın kendilerine normalde yarın Mısır’ın başkenti Kahire’de başlatılması planlanan dolaylı ateşkes görüşmelerinin yeni turunun ertelendiği yönünde bilgi verdiğini söyledi.

Muşir el-Mısri, Kahire’de başlatılması planlanan dolaylı ateşkes görüşmelerine katılacak heyetin yola çıkmaya hazırlandığını ancak Mısır’ın Rafah sınır kapısını tek taraflı olarak kapatması nedeniyle bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

El-Mısri, Gazze’de ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için yapılması planlanan dolaylı görüşmelerin ertelenmesinde Sina yarımadasında yaşanan bazı olayların etkili olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Bu ertelemenin uzun mu süreceği yoksa Kahire’nin bu hafta içinde kendi adına yeni bir davet mi yapacağı konusunda da herhangi bir fikirlerinin olmadığını söyleyen el-Mısri, dolaylı görüşmelerin başlatılması için bir tarih de belirlenmediğini dile getirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Haziran 2026 (47) içerik yüklenmiştir.