HaberlerIrakOrtadoğu

Musul’da bombalı saldırı: 14 ölü

Musul’da Irak Ordusu’nda görev yapan askerlerin maaşlarını almak için kuyrukta bekledikleri esnada gerçekleşen intihar saldırısında 14 kişi öldü

Irak’ın Musul kentinde askerlere maaş dağıtımı sırasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İntihar eylemcisi tarafından gerçekleştirilen saldırıda, 14 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

Güvenlik güçlerinden edinilen bilgilere göre, Musul’un doğusunda bulunan El-Faysaliye semtinde bugün saat 13.30 sularında bombalı saldırı gerçekleştirildi. İntihar eylemcisi, bomba yüklü aracı, Irak Ordusu’nda görev yapan askerlerin maaşlarını almak için kuyrukta bekledikleri esnada infilak ettirdi. Saldırı sonucunda 14 kişi hayatını kaybetti.

Aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı 6 sivil ile maaşlarını almak için sırada bekleyen 8 asker olay yerinde öldü. Yaralanan 25 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Musul güvenlik güçleri, inceleme başlatırken, saldırıyı üstlenen olmadı.

Başa dön tuşu
Bugün 30 Temmuz 2026 (40) içerik yüklenmiştir.