FilistinHaberlerOrtadoğu

Müzakereciler iş işten geçmeden aklını başına almalıdır

Milletvekili Enver Ez-Zebun Siyonist gaspçıların Batı Yaka’nın Beytlaham şehrinin güneyindeki Beyt Ficar kasabasında cami yakmaya kalkışmalarını şiddetle kınadığını söyledi.

Ez-Zebun, konuya ilişkin verdiği demeçte şöyle dedi: “Camilere saldırılması Filistin davasının aslında dini eksenli bir dava olduğunu gösteriyor. Yoksa Allah’ın evleriyle Mushaf-ı şerifin ne suçu olsun ki? Dünyadaki Müslümanların Filistin halkına, davasına ve mukaddesatına sahip çıkmaları gerekir. Allah’ın evlerine saldırı bütün Müslümanlara saldırıdır. Bunlar Siyonistlerin yıllardır yaptıkları çirkin eylemlerdir. Bu alçak eylemler güvenlik işbirliği ve müzakereler sürecinde daha da arttı.”

Ramallah yönetiminin olay karşısında sağır ve dilsiz kesilmesine anlam veremediğini söyleyen Ez-Zebun şöyle devam etti: “Şayet tersine bir olay gelişseydi ve bir Filistinli Siyonistlerin Havrasına saldırsaydı acaba görüşmeci takımın tavrı böyle mi olacaktı? Bu cinayet ve tecavüz düşmanla görüşmelere giden Abbas takımına atılmış bir tokattır. İş işten geçmeden Abbas yönetiminin aklını başına alması gerekir.”

Siyonistlerin cami yakmalarının Filistin halkını dinden soğutamayacağını ve dinin etrafında kenetlenmesini engellemeyeceğini belirten Ez-Zebun, “Allah’ın evleri hakkın söylendiği minberlerdir. Buralardan adam gibi adamlar çıkar. Hz. Peygamber’den (s.a.s) bu yana insanların ivme kazandığı birer pota olmuşlar. Bu potada insanlar şimdi de pişiyor. Onlar bir cami yaksa biz onun yerine on tane inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Ağustos 2026 (44) içerik yüklenmiştir.