
Quds Press International sitesinin hazırladığı istatistikî rapora göre, işgalci İsrail ile Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin yönetimi arasında üç ay önce başlatılan görüşmelerden şimdiye kadar 15 Filistinli şehit oldu.
Oslo Anlaşmasının ardından başlatılan müzakereler son üç yılda kesintiye uğramış ancak 30 Haziran’da Washington’da Amerika gözetiminde yeniden başlamıştı.
Oslo Anlaşmasından önce olduğu gibi, Oslo sürecinde ve sonrasında da Filistin halkına, malına ve mülküne karşı saldırgan tutumunu sürdüren işgal rejimi, müzakerelerin yeniden başlamasıyla bu saldırgan ve düşmanca tutumunu daha da artırdı.
Quds Press ajansı tarafından hazırlanıp yayınlanan raporda, işgal rejiminin üç ay önce yeniden başlatılan müzakerelerden sonra Filistin halkına karşı saldırganlığını artırdığına dikkat çekilerek, bu sürede 3’ü dün gece olmak üzere 15 Filistinliyi şehit ettiği ifade edildi.
İşgal rejimi İsrail’in Filistin yönetimiyle sürdürdüğü müzakereleri, Filistin’de işlediği cinayet ve katliamları, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik ihlallerini ve Filistin topraklarında inşa ettiği Yahudi yerleşkelerini kamufle etmekte kullandığına işaret edilen raporda, işgal rejiminin en son 1700 konut daha yapacağını ilan ettiği kaydedildi.
