FilistinHaberlerOrtadoğu

Nablus’ta bir gaspçı Filistinlinin aracına çarpıp iki yolcusunu yaraladı

Bugün (12 Ağustos Pazar) sabah, Batı Yaka bölgesine yerleştirilen siyonist gaspçılardan birinin, Nablus’un doğusunda Beytu Furik beldesinde Filistinlilere ait bir araca kasten çarpması sonucu iki yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı.

Batı Yaka’nın kuzey bölgesinde yahudi yerleşimi dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas’ın verdiği bilgiye göre Yitzihar yahudi yerleşim merkezinde oturan bir işgalci gaspçı Toyota markalı arabasıyla Nablus’un kuzeyinde Beytu Furik beldesinde Filistinlilere ait ve caddenin kenarında bekleyen bir araca kasıtlı olarak çarptı. Arabanın içinde de aynı beldenin ahalisinden iki genç vardı. Çarpma sonucu bu iki genç değişik şekillerde yaralandı ve tedavi için Nablus’taki Rividia Hastanesi’ne nakledildi. Yaralarının orta derece olduğu bildirildi.

Gassan Dağlas, yaralananların zikredilen beldedeki evlerine dönmekte olan 26 yaşındaki Mecdi Hanini ve 24 yaşındaki Zeyd Adil Hanini olduğunu söyledi.

Siyonist işgal devletinin Batı Yaka bölgesine kurduğu yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirdiği işgalci gaspçılar sürekli bölgede terör estiriyorlar. Bazen evlere baskın düzenliyor, bazen yol kesiyor, bazen köylülerin hayvanlarını gasp ediyor, bazen arazilerini tahrip edip ağaçlarını yakıyor, bazen de yolda yürüyen Filistinlilere veya onların araçlarına kasten çarpıyorlar. Bütün bu eşkıyalıkları karşısında siyonist işgal devleti herhangi bir cezalandırma yapmadığı, Abbas yönetiminin polisleri de sadece yakaladıklarını işgal devleti tarafına teslim etmenin ötesinde bir şey yapmadıkları için gayet cüretli olabiliyorlar.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Eylül 2026 (43) içerik yüklenmiştir.