
İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, NATO’nun bölgesel münakaşalara müdahale etmesi, yeni savaşlara sebep olacağı uyarısında bulundu.
İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, El-Cezire muhabirinin kendisinin Türkiye ziyareti sırasında Ankara yetkililerini Patriot füzelerini Türkiye topraklarına yerleştirmekten sakındırdığı ile ilgili sorusuna verdiği cevapta, bu konuda meseleyi gayet açık bir şekilde anttıklarını, NATO’nun bölgesel münakaşalara girmesi yeni savaşlara yol açacağını ve sorunun çözümlenmeyeceğini belirttiklerini kaydetti.
Laricani, Suriyeli muhaliflere gelince, İran Suriye’de katliam ve silahla reform yapmak istemeyen muhaliflere yardım edeceğini ve tabi bu gruplarla bazı müzakereler de gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Laricani ayrıca İran’a göre Suriye’de vahdetin şart olduğunu, tabi bu vahdet amaçlarını silahları ile gütmek istemeyen gruplarla mümkün olduğunu vurguladı.
