
Tunus’un güneydoğusunda, Libya sınırı yakınlarında yer alan Bin Kırdan bölgesinde güvenlik güçleri ile silahlı bir grup arasında çıkan çatışmada biri sivil, 5’i IŞİD’li 6 kişinin öldüğü bildirildi.
Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Bin Kırdan bölgesinde seyir halindeki bir araçta bulunan IŞİD üyeleriyle silahlı çatışmaya girdiği belirtilerek, olayda 5 IŞİD üyesinin öldürüldüğü diğerlerinin ise kaçtığı ifade edildi. Çatışmada yaralanan bir sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı.
Savunma Bakanlığı Sözcüsü Bilhasan Veselati ise düzenlediği basın toplantısında, olayın, bölgede IŞİD’e ait bir silah deposu olduğu yönündeki istihbaratın değerlendirilmesi amacıyla yürütülen operasyon kapsamında gerçekleştiğini ibelirtilerek, çatışmada bir subayın başından yaralandığını söyledi.
