
İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun “Alman aracının teklifini kabul ettim fakat Hamas teklife cevap vermedi” şeklindeki açıklamasının yalan olduğunu söyledi.
Ebu Zuhri dün (26 Haziran Pazar) konuyla ilgili kısa bir basın açıklaması yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada “Netanyahu’nun yalana ve manevraya başvurmasının amacı Alman aracının başarısız olmasındaki ve esir takası anlaşmasının yapılamamasındaki rolünü gizlemektir” ifadelerine yer verildi.
Hamas sözcüsü, konuyla ilgili herkesin ve Şalit ailesinin esir takası anlaşmasının şu ana kadar gerçekleşmemesinin tek sorumlusunun Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.
Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, dün yapılan haftalık kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada Siyonist işgal hükümetinin Hamas Hareketi’ne esir takası anlaşmasını kabul etmesi için uluslararası düzeyde baskı yaptığını ve bunun yanında gizli görüşmeler yürüttüğünü öne sürmüştü.
Netanyahu ayrıca, Siyonist işgal hükümetinin kabul edilmesi zor olmasına rağmen Alman aracının önerisine olumlu cevap verdiğini fakat Hamas Hareketi’nin öneriye cevap vermediğini iddia etmişti.
