
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Nevruz şölenlerinin çok geniş bir coğrafya ve milletleri kapsadığını ifade ederek, tüm milletlerin derin ilişkilerini sağladığını söyledi.
Bugün Cumartesi Tahran’da düzenlenen Uluslararası Nevruz Şölenleri kapsamında çeşitli ülkelerden gelen misafirlere hitaben konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Mahmud Ahmedinejad, “Ortak kültürümüzde olan Nevruz, hoşgörüsüzlüğü ve düşmanlığı red ederek herkesi hoşgörülüğe, temizliğe ve güzelliğe davet ediyor”dedi.
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Nevruz’un değerlerle, ahlaki ve manevi mesajlarla dolu olduğunu nitelerken, bu günün en yüksek mesajı insanoğlunun parlak bir geleceğe ümit bağlamak, zorluklar ve hüsranları geride bırakmak olduğunu ifade etti.
İran İslam Cumhuriyeti’nin girişimiyle Nevruz uluslararası bir statü kazandığını söyleyen Ahmedinejad, meydana gelen bu fırsatta Asya, Orta Asya, Kafkas, Ortadoğu, Balkan, Hindistan yarım adası ve Afrika ülkelerini bu değerli kültür ve geleneği tanıtmalarını ve yaygınlaştırılması için girişimlerde bulunmalarını istedi.
Ahmedinejad, barış, dostluk ve adaletin simgesi olan Nevruz’un her yıl bir ülkede kutlanmasını önerdi.
