Nikaragua: İran barış amaçlı nükleer enerji kullanma hakkına sahiptir

Nikaragua dışişleri bakanı Samuel Santos Lopes İran’ın barış amaçlı nükleer enerjiden yararlanma hakkının bulunduğunu söyledi.
Nikaragua dışişleri bakanı Samuel Santos Lopes, İran başta olmak üzere bütün ülkelerin barış amaçlı nükleer enerjiden yararlanma hakkının bulunduğunu ve Nikaragua olarak, İran hükümetinin barış amaçlı nükleer enerji politikalarına destek vermekteyiz diye konuştu.
Siyonist rejim’in İran’a karşı askeri tehditlerine de işaret eden Nikaragua dışişleri bakanı Samuel Santos Lopes Nikaragua hükümeti olarak, defalarca, dünya sorunlarının diyalog ve görüşmeler yoluyla çözülmesi gerektiğini dile getirdik. Askeri saldırılar ve insanlığa karşı her vahşi eyleme karşıyız dedi.
Nikaragua dışişleri bakanı açıklamasında, bizler, dünya ve insanlığın korunması için çalışalım ve bu doğrultuda, sorunları diyalog ve görüşmelerle çözümleyelim diye konuştu.
