Haberler

Nusra Cephesi ile Vataniye Cephesi arasında çatışmalar yeniden başladı

Eski adı Nusra Cephesi olan Tahrir eş-Şam ile Tahrir Vataniye Cephesi teröristleri arasında çıkan çatışmalarda 120 terörist öldü.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Tahrir eş Şam teröristleri ile Vataniye Cephesi teröristleri arasında yeniden Halep vilayetinin batısında çatışma yaşandı.

5. gününde devam eden çatışmalarda Tahrir eş Şam, Halep’in batısında terör örgütü Nureddin Zenki teröristlerinin kontrolü altında olan tüm bölgeleri işgal etmeyi başardı.

Bugün öğle saatlerine doğru iki örgüt mensupları arasında şiddetli çatışma başladı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre, İdlibin kuzey çevresinde başlayan çatışmalarda iki taraf ağır silahlar kullandı.

Bu çatışmalarda şu ana kadar Tahrir eş Şam’dan 61 ve Vataniye Cephesi’nden 58 teröristin öldüğü ve 8 Suriyeli sivilin de yaralandığı bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Temmuz 2026 (21) içerik yüklenmiştir.