FilistinHaberlerKuzey AmerikaOrtadoğu

Obama, İsrail’in gerçek destekçisidir

Amerika’nın ünlü düşünürü Noam Chamsky, tüm sözlü eleştirilerine karşın Amerika başkanı Obama’nın korsan rejim İsrail’in gerçek destekçisi olduğunu belirtti.

Amerikalı ünlü düşünür Noam Chamsky, Amerika’nın yeni başkanı Barrack Obama’nın Filistin – İsrail münakaşasının çözümü ile ilgili stratejisi hakkında yaptığı açıklamada İsrailli kaynaklardan edindiği bilgiye göre Telaviv’in son Gazze saldırısının önceden planlanmış bir operasyon olduğu ve Amerika’nın yeni başkanı beyaz saraya gelmeden önce Gazze şeridinde azami hasar yaratılarak noktalanması ve Obama’nın Filistin’le ilgili her şeyi unutmasının sağlanması hedeflendiğini öğrendiğini kaydetti.

Chamsky, Obama’nın Amerika’nın bir tek başkanı vardır bahanesi ile Gazze savaşı boyunca sustuğunu, oysa diğer konularda Bush’un başkan olması Obama’yı görüş bildirmekten alıkoymadığının görüldüğünü belirtti.

Chamsky, Obama’nın başkan olduktan sonra da sadece Gazze şeridinde Filistinli ve İsrailli asker ve sivillerin ölmesinden üzüntü duyduğunu belirttiğini hatırlatarak Obama’nın Amerika’nın dış politikasına ilk müdahalesinin Ortadoğu bölgesine yeni temsilci atamak olduğunu, o sırada Obama’nın bir kez daha İsrail’i savunmanın en önemli önceliklerinden biri olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Chamsky, Amerika’nın yeni başkanının sözde İsrail’i Gazze konusunda eleştirdiğini, ancak gerçekte korsan rejimin işgal altındaki topraklarda işlediği cinayetlere tam destek verdiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Ağustos 2026 (2) içerik yüklenmiştir.