AvrupaDünyaHaberlerIrakİranOrtadoğu

Olumlu adıma olumlu yanıt vermeye hazırız

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki , Obama’nın değişim sözlerinin doğru olması durumunda buna sıcak yaklaşacaklarını ifade etti.

Perşembe akşamı Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu toplantısında konuşan Mutteki, Obama’nın ABD’nin dış politikalarının değişeceği yönündeki sözlerinde samimi olursa buna olumlu yanıt vereceklerini belirtti.

Obama’nın değişim sloganı pratikte ispatlanması gerektiği ve bölge ülkelerinin de bu değişimin nasıl olduğunu görmek istediğini vurgulayan Mutteki, ABD’nin yeni hükümetinin sözde değil de tutumda politikalarında değişime gittiği takdirde bölgeden ve özellikle İran’dan iyi tepki alacağını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin üç bin yıllık uygarlığına işaret eden dışişleri bakanı, Tahran’ın komşu ülkeler ve diğer bölge ülkeleriyle ilişkilerinde yapıcı bir rol üstlendiğinin de altını çizdi.

Mutteki , “İran, Irak’ta da güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmakla bu politikayı sürdürdü “ dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Haziran 2026 (48) içerik yüklenmiştir.