AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

OMV, Gazprom ile İran’da ortak faaliyette bulunacak

Avusturya’nın OMV petrol firması, Rus Gazprom ile İran’da Petro projelerinde ortaklaşa iştirak edeceklerini bildirdi.

OMV tarafından yapılan açıklamada bu firma ve Gazprom arasında bu yöndeki anlaşma Saint Petersburg oturumu esnasında ve Gazprom Başkan yardımcısı Vadim Yakovlov ile OMV yönetim kurulu üyelerinde Juhan Playniger tarafından imzalandı.

Anlaşma çerçevesinde iki firma İran Milli Petrol firması ile işbirliği içerisinde bazı petrol sahalarında istihsal işlerine başlayacaklar.

Yakovlov imza sonrası yaptığı açıklamada Ortadoğu bölgesinin uzun vadede firmasının öncelikli bölgelerinden olduğunu belirtirken Playinger de Rusya ile işbirliği ve Ortadoğu’da yeni fırsatlardan yararlanmanın stratejileri olduklarını söyledi.

OMV 2001 yılında İran’da faaliyete başladı fakat 2006 yılında İran’a uygulanan ambargolar sonrası faaliyetlerini durdurdu. Bu firma ambargoların kalkması ile birçok batılı firma gibi İran’da yeniden faaliyete başlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Ağustos 2026 (25) içerik yüklenmiştir.