
Pakistan Ordusu, bu sabahki saldırıda İran’a ikincil zarar vermemek için her türlü çabayı gösterdiğini vurgulayarak İslam Cumhuriyeti ile diyalog talebinde bulundu.
Pakistan Ordusu bugün yaptığı açıklamada, bu ülke ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yaşanan son gelişmelere dikkat çekerek, iki “kardeş ülke” arasındaki sorunların çözümü için “diyalog ve işbirliği” çağrısında bulundu.
Reuters haber ajansının haberine göre Pakistan ordusu, Belucistan Kurtuluş Ordusu ve Belucistan Kurtuluş Cephesi adlı terör gruplarına “öldürücü insansız hava araçları, roketler, mühimmat ve havadan atılan silahlarla” saldırdığını iddia etti.
Pakistan ordusu ayrıca İran’a zarar verilmesini önlemek için her türlü çabayı gösterdiklerini açıkladı./
