AsyaHaberler

Pakistan ve Afganistan halkları Kudüs’e sahip çıktı

Pakistan’ın karaçi şehri halkı dün Pazar günü düzenledikleri gösteri ile ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü işgal rejimi İsrail’in başkenti ilan etmesini kınadı.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Karaçi şehrinde ABD konsolosluk binası önünde toplanan halk, Amerika ve İsrail bayraklarını yaktılar.

Amerika ve İsrail aleyhinde sloganlar atan göstericiler Filistin halkının yanında olduklarını ve Kudüs’ün himaye edilmesi gerektiğini bildirdiler.

Öte yandan Afganistan halkı da dün Celalabad şehrinde gösteri düzenleyerek ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını protesto ettiler.

Göstericiler Kudüs’ün İsrail için başkent ilan edilmesi kararını kınayarak Trump’tan derhal bu hususta kararını geri çekmesini istediler.

Mısır, Endonezya, Malezya ve Fas gibi ülkelerde de benzer gösterilerin düzenlendiği bildirilmekte.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Haziran 2026 (21) içerik yüklenmiştir.