
Korsan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.
Yoğun yağmur altında gerçekleşen gösteride 10 binlerce kişi “Katil İsrail” sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Filistin bayraklarıyla gösteriye gelen on binlerce kişi, İsrail’i kınayan pankartlar taşıdı.
İsrail aleyhine sloganlar atılan gösteride, ABD, Fransa devlet başkanlarını İsrail ile işbirliği yapmakla itham eden göstericiler, Gazze’ye yönelik saldırıların son bulması, katliamın durdurulması için uluslararası kurumların acilen harekete geçmesi çağrısında bulundular.
Başkent Paris’in Barbes meydanı ile gösterinin bitiş noktasına kadar ki güzargah üzerinde polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen gösteriye Paris’teki Türk sivil toplum örgütleri üyelerinin de destek verdiği görüldü.
Eyleme bazı Fransız sivil toplum örgütleri destek verdi. Ortaklaşa yayınlanan bildiride Filistin halkına destek İsrail’in katliamları kınandı ve Filistinli tutsakların serbest bırakılması çağrısı tekrarlandı. Ayrıca, Uluslararası toplumun İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara ve katliamlara duyarsız kalması eleştirildi.