
Tahran Belediyesi güvenlik hizmetleri ve itfaiye kurumu başkanı, önümüzdeki iki gün içinde Tahran’an iş merkezi Plasko binasında enkaz kaldırma çalışmasının son bulacağını bildirdi.
Said Şerifzade dün akşam konuyla ilgili yaptığı açıklamada, enkaz kaldırma çalışmaları sırasında olay yerindeki demirlerin önemli bir bölümünün bölgeden çıkarıldığını bunun için de yarın akşama veya en geç öbür gün öğleye kadar bölgede enkaz çalışmalarının tamamlanmasını tahmin ettiklerini söyledi
Enkaz kaldırma çalışmalarının %60’ının tamamlandığını belirten Şerifzade, geri kalan kesimin ise fazla bir emek gerektirmediğini ve kısa sürede tamamlanabileceğini belirtti.
Tahran İtfaiye kurumu başkanı, halıhazırda enkaz altında kalanlara ulaşmanın mümkün olmadığını ve uzman ekiplerin bu konuda özel çalışma yürüttüklerini ve enkaz altındakilerin sağ çıkartılmasına çalışıldığını belirtti.
Öte yandan Tahran Urjansı Genel müdürü ise Plasko hadisesinde yaralananların sayısının arttığını ve 201 kişiye ulaştığını, bunlardan 154’ün ayak üstü tedavi edilerek gönderildiklerini bildirdi.
Şimdiye kadar enkaz altından 2 itfaiyeciyle 4 kişinin cansız bedenleri çıkarılmıştır.
