HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

Pompeo ve BAE Veliaht Prensi görüşmesinde İran aleyhindeki asılsız suçlamalar tekrarlandı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bölgesel meseleler ve ikili ilişkileri görüştüğü ve İran aleyhindeki asılsız suçlamaları tekrarladığı bildirildi.

BAE resmi ajansı WAM’da yer alan habere göre, BAE’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed ile bir araya geldi.

İkilinin bazı bölgesel meselelerle iki ülke arasındaki ilişkileri görüştüğü belirtildi.

Görüşmede İran’ın bölgesel etkinliği ve nüfuzunun engellenmesinin temel konu olduğu bildirilmekte

Görüşmede, terör ve radikalizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda ortak koordinasyon, bölgede güvenlik ve istikrarın tesisi, iki ülke arasında stratejik iş birliğini geliştirme yolları gibi konuların ele alındığı aktarıldı.

Bilindiği üzere İran bizzat Irak ve Suriye yönetimlerinin resmi daveti üzerine bu ülkelere askeri müsteşarlık hizmetleri vermekte ve Amerika, Suudi rejimi, siyonist İsrail ve BAE rejimlerinin desteklediği terör örgütlerine yönelik mücadelede Irak ve Suriye orduları ve halk direniş güçlerine müsteşarlık destekleri sağlamaktadır.

Terör örgütlerinin bu ülkelerde ağır bir yenilgiye uğraması ardından Amerika ve öteki terör yandaşı ülkeler İran’ın bölgeden çekilmesini istemekteler.

Pompeo’nun BAE temaslarında özellikle askeri konuların ele alındığı ikili zirvede bölge ülkeleri ile olan ilişkiler gündeme getirildi. Stratejik ortaklıklar nedeniyle Washington’un komiserliği konumunda olan BAE, askeri işbirliğinin devam ettirilmesi ve artırılarak birliğin daha yüksek seviyelere çekilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardılar.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2023 (34) içerik yüklenmiştir.