
İran İslam Cumhuriyeti Adalet Bakanı Mustafa Pur Mohammadi, ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planını (KOEP) uygulaması gerektiğini zira buna yapmaması durumunda İran ve dünya’ya borçlu olacağını söyledi.
Kaşan kentinde açıklamada bulunan Pur Mohammedi, ABD yeni başkanının KOEP’i uygulaması gerektiğini zira bunu yapmadığı takdirde İran’ın sert yanıtını göreceğini söyledi.
İran’ın bugünkü durumunun dünden farklı olduğunu ifade eden Pur Mohammadi, ‘’Bizim bugünkü adımlarımız dünden daha güçlüdür ve ABD yeni başkanı bunu anlamalı’’ dedi.
Bölgedeki çatışmaların çoğunun İran’ın yenmek için gerçekleştiğini ifade eden Pur Mohammadi, İran’ın bugün iktidar, güvenlik ve birliğin zirvesinde olduğunu ve İran milletinin kargaşa dolu bu bölgede sağlık ve güvenlik içinde yaşadığını söyledi.
İran’ın bugün IŞİD ve işbirlikçileri ile savaş halinde olduğunu ifade eden Pur Mohammadi, bunların terör eylemleri ile İslam Devriminin mesajını iletmeyi engellemek ve gerçek İslam’a darbe vurmak istediklerini söyledi.
