AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Rafah kapısı umreden dönenler için iki günlüğüne açılıyor

Mısır yönetimi umreden dönen 760 Filistinlinin Gazze’ye giriş yapması için Rafah Sınır Kapısı’nı iki günlüğüne açacağını duyurdu.

Konuyla ilgili Gazze’de çıkan Filistin gazetesine demeç veren Filistin İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, umreden dönen Filistinlilerin Gazze’ye giriş yapmaları için önümüzdeki Pazartesi ve Salı günlerinde kapının açılacağını söyledi.

Umreden dönenlerin dışında kalan Filistinlilerin giriş ve çıkış yapıp yapmayacaklarına da açıklık getiren Ebu Subha, bu konuda kendilerine resmi bir bilginin ulaşmadığını ifade etti.

Ebu Subha, son üç gün içinde kapının açılmasıyla 2200 kişinin çıkış yaptığını buna karşılık 300 kişinin de giriş yaptığını kaydetti.

Gazzeli yetkili yaptığı açıklamanın devamında, çıkış için kaydın yapılacağını duyurmalarıyla üç saat içinde yaklaşık 4 bin insanın müracaat ettiğini, daha önce müracaat edenlerle birlikte sayının 8 bine ulaştığını, çoğunluğu hasta, öğrenci ve dışarıda ikamet eden bu insanların kapının açılmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Bugün 21 Temmuz 2026 (38) içerik yüklenmiştir.