ArabistanHaberlerİranOrtadoğu

Rahim Safavi: Akılsız Suud elebaşıları İran’ın sabrını sınamasın

İmam Seyyid Ali Hamanei’nin özel danışmanı General Rahim Safevi, Suud elebaşılarını İran’ın sabrını sınama konusunda uyardı.

General Safevi, Suud rejimi İran İslam Cumhuriyeti’ni Fars Körfezi bölgesinde stratejik bir rakip olarak gördüğünü ve Amerika ve korsan İsrail’in gözetiminde İran ile gerginlik yaratmaya çalıştıklarını, oysa Irak, Suriye ve Yemen’de hezimetleri, genç ve maceracı yöneticilerinin akılsızca politikalarının sonucu olduğunu belirtti.

General Safevi, maalesef Suud elebaşıları yeryüzünde en güvenli mekanı siyasi baskı aracına dönüştürerek yüce Allah’ın misafirleri için güvenli olmayan bir mekana dönüştürdüklerini, Mina faciası bunun ispatı olduğunu kaydetti.

İran her zaman Suud rejimine karşı sabırlı davrandığını belirten General Safevi, fakat Arabistan’ın akılsız yöneticileri İran’ın sabrını sınamaya kalkışmamaları gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (45) içerik yüklenmiştir.