FilistinHaberlerOrtadoğu

Ramallah 6 milyon Filistinlinin hakkını tasfiye etmek istiyor

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin dış ilişkiler sorumlusu Mahir Et-Tahir, Abbas yönetiminin dünyanın dört bir yanına dağılmış olan 6 milyon Filistinlinin dönüş hakkını düşmanla müzakerelere girerek ve işgalcilerin politikalarına boyun eğerek tasfiye etmeye çalıştığını belirterek, barıştan bahsetmenin yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Dün akşam (14 Ekim Perşembe) özel bir demeç veren Et-Tahir “Niçin görüşmelerde ısrar ediliyor? Bunda Ramallah yönetiminin tepesindekiler için ekonomik bir rant olmasaydı bunda ısrar ederler miydi?” dedi.

Hayat Damarları-5 kafilesinin Mısır’dan geçiş izni beklerken kaldığı Suriye’nin Lazkiye şehrinde bulunan Talailu’l-Ba’s mülteci kampını ziyaret eden Halk Direniş liderlerinden Et-Tahir şunları ifade etti: “İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan 1 milyon üç yüz bin insan işgal rejiminin boğazına saplamış bir bıçak gibi duruyor. İşgal rejimi, devletin Yahudili projesiyle bu hançerden kurtulmak istiyor.”

Hayat Damarları-5 kafilesini ziyaret eden Et-Tahir, gelen yardımla aktivistlerin rahat bir şekilde Gazze’ye varmaları için Mısır rejiminden kolaylık sağlamasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (2) içerik yüklenmiştir.